Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Renáta a munkatársaival kétnapos csapatépítőre indul. A program részeként ellátogatnak egy kis pincészethez, ahol a borász büszkén mutatja be dédelgetett borait. A hangulat emelkedett, mindenki elégedett az italokkal és a vendéglátással. A fővárosba hazaérkezve Renáta nem emlékszik pontosan a kóstolt borok fajtájára és évjáratára, de azt tudja, hogy szeretne otthonra is rendelni belőlük, ezért rákeres a pince nevére.

Levi, Kata és a gyerekek a Balaton partjára utaznak nyaralni. Az egyik nap kipróbálják a szállásadó által ajánlott vendéglőt, ahol házias fogásokat kínálnak. Az ebédhez jólesik egy pohár frissítő rozé a felnőtteknek, míg a fiatalok alkoholmentes szőlőmustból készült fröccsöt kapnak. Az üdülés után néhány héttel Soma, a kisebb fiú emlegetni kezdi, milyen jó is volt az a must, és a szülők is kellemes emlékeket őriznek az üde rozéról. Kata megnézi az interneten, hol érhetők el ezek a termékek Budapesten.

Gábor mind a mai napig szoros barátságot ápol néhány középiskolás osztálytársával. Ha törik, ha szakad, évente két alkalommal eltöltenek együtt egy-egy hosszú hétvégét. Ezek közül az egyik általában egy csehországi sörtúra, a másik pedig egy magyar borvidék gyors feltérképezése. Az ismert pincészetek mellett örömmel derítik fel a rejtett kincseket vagy az újonnan induló kis borászatokat. A kedvenc tételekből vásárolnak is néhány kartonnal, hogy otthon megmutassák a családnak felfedezéseiket. Ám a készletek gyorsan fogynak, jól jönne az utánpótlás.

A Vinolingua azért jött létre, hogy segítséget nyújtsunk Renátának, Levinek, Katának, Gábornak és mindenki másnak, aki szívesen fedezi fel magyarországi kis pincészetek borait, legyen szó a Mátráról, Sopronról vagy a Pécsi borvidékről. Olyan tételeket ajánlunk, melyek Budapesten és környékén nem vagy csak igen korlátozott módon érhetők el. Egyedi borokat is forgalmazunk, melyeket az adott pincén kívül kizárólag nálunk találhatnak meg. Hiszünk abban, hogy a kínálatunkat böngészve mindenki talál olyan bort - esetleg mustot - mely felkelti az érdeklődését.

A webshop kínálata mellett kóstolókat is szervezünk borászok részvételével, akik egy kellemes délután/este során mesélnek a résztvevőknek borvidékről, szőlőről, borkészítési technológiákról, miközben megkóstolhatjuk az általuk válogatott borokat. Lakáskóstolóinkon kitelepülünk a megadott címre, ahol előre egyeztetett tematika szerint, szakértő bemutatás mellett kínáljuk a borokat a vendégeknek. Reméljük, Veletek is hamarosan találkozhatunk egy Vinolingua eseményen!

 

Az oldal tetejére